Dinsdag 8 oktober 2019 was er een herdenkingsavond in de koorkerk van de Grote kerk te Tholen.

Met medewerking van Interkerkelijk Mannenkoor Tholen die mooie liederen ten gehore bracht. Angeliena Huis van “Een Stem van Gedachten” met gedichten en enkele liederen. En gesproken woorden over rouwverwerking door Ineke Schipper van “De Buitenpraktijk”.

Deze avond was een bijzondere en indrukwekkende avond, waarin we de overledenen van het afgelopen jaar nog een keer bij namen noemden en alle overledenen herdachten met een moment van stilte. We hadden het gevoel dat er een behoefte was om als lotgenoten bij elkaar te komen, maar ook dat de namen van hun dierbare nog eens genoemd zouden worden. Ze mogen nooit vergeten worden. Het was goed om samen te zijn, iedereen voelt het zelfde, dan is er soms zoveel wat we voelen maar zo weinig wat we kunnen zeggen.

We mogen terug zien op deze avond met warme en dankbare gevoelens.

Helaas is het in 2020 en 2021 vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk geweest om met zovelen samen te komen voor een herdenkingsavond. Maar we weten dat alle dierbaren die zijn overleden niet vergeten zullen worden. We hopen dat in 2022 er weer meer kan en mag, met de hoop weer een herdenkingsavond te kunnen houden.